A Szív Világszövetség (World Heart Federation) kezdeményezésére 2000. óta minden év szeptemberének utolsó vasárnapján – a Szív Világnapján – a figyelem a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre irányul.

A Szívünk Napján – a Szív Világnapján

2008. szeptember 28.-án 15 órától

Kecskemét Főterére várják az érdeklődőket a szervezők.

 

A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni – több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást – hitelesen, megalapozottan, közérthetően. A megelőzés mellett a betegségek korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel szerepére hívjuk fel a figyelmet.

Jelmondatunk ezért: “Ismerje meg kockázatát“. A szívbetegség kockázati tényezőinek kiküszöbölése, a hajlamosító állapotok korai kezelése hosszú egészséges életévekkel hálálja meg a figyelmet.

PROGRAMOK Délután 14.30-tól

 • Séta az egészségért 14:30-tól
  – gyülekezés a Rákóczi út végén
 • Szűrővizsgálatok
  vérnyomás- , vércukor- , koleszterin- , testzsír- mérés, obezitás vizsgálat
 • Életmód-tanácsadás egészségmegőrzés, táplálkozás, gyógytorna
  Az Egészségügyi Civil Kerekasztal tagszervezeteivel
 • Játékos vetélkedő gyermekeknek
 • Közös torna

 

Galéria