A Szív Világszövetség (World Heart Federation) kezdeményezésére 2000. óta minden év szeptemberének utolsó vasárnapján – a Szív Világnapján – a figyelem a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre irányul.

A Szívünk Napján – a Szív Világnapján

2012. szeptember 30.-án 15.00 -tól

Kecskemét Főterére várják az érdeklődőket a szervezők.

A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni – több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást – hitelesen, megalapozottan, közérthetően. A megelőzés mellett a betegségek korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel szerepére hívjuk fel a figyelmet.

A Szívünk Napja rendezvényén ingyenesen vehetők igénybe azok a szűrővizsgálatok, amelyek révén az emberek megtudhatják, hogy az adott pillanatban milyen állapotban is van szívük valójában. Az érdeklődők koleszterinszint, vércukorszint, vérnyomás, BMI, testzsír-százalék, haskörfogat mérésen, valamint obezitás vizsgálaton vehetnek részt. Az érdeklődők megtudhatják, hogy mit lehet, mit érdemes tenni az említett rizikófaktorok csökkentése érdekében.

 

PROGRAMOK Délután 15.00 -tól

Kecskemét Főterén

 • Séta az egészségért
  – Gyülekezés és szűrési könyvecskék kiosztása és a Rákóczi út végén 14:45-től
 • Szűrővizsgálatok
  Vérnyomás- , vércukor- , koleszterin- , testzsír- mérés, obezitás vizsgálat,
  Egyéni szív és érrendszeri kockázat meghatározás,
 • Életmód-tanácsadás egészségmegőrzés, táplálkozás, gyógytorna
 • “Egészségesen finom” – étrendi tanácsadás
 • Közös torna