A Szívünk Napján – a Szív Világnapján

2016. szeptember 25.-én 15.00 -tól

Kecskemét Főterére várják az érdeklődőket a szervezők

 

A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni – több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást – hitelesen, megalapozottan, közérthetően. A megelőzés mellett a betegségek korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel szerepére hívjuk fel a figyelmet.

A Szívünk Napja rendezvényén ingyenesen vehetők igénybe azok a szűrővizsgálatok, amelyek révén az emberek megtudhatják, hogy az adott pillanatban milyen állapotban is van szívük valójában. Az érdeklődők koleszterinszint, vércukorszint, vérnyomás, BMI, testzsír-százalék, haskörfogat mérésen, valamint obezitás vizsgálaton vehetnek részt. Az érdeklődők megtudhatják, hogy mit lehet, mit érdemes tenni az említett rizikófaktorok csökkentése érdekében.

 

PROGRAMOK Délután 15.00 -tól

Séta az egészségért
Végig a megújult Rákóczi úton a Főtérig – Gyülekezés és szűrési könyvecskék kiosztása a Rákóczi út Vasútkert felőli végénél 14:45-től. A sétán résztvevők elsőként, soron kívül vehetnek részt a szűrővizsgálaton.

Kecskemét Főtere

Megnyitó –
Dr. Nagy András

Szűrővizsgálatok
Vérnyomás- , vércukor- , koleszterin- , testzsír- mérés, obezitás vizsgálat,
Egyéni szív és érrendszeri kockázat meghatározás,

Újraélesztés oktatás – Dr. Szabó István, Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Osztály és munkatársai

Gyógyító Bocsok foglalkozás

“Gyermekkuckó” – Vöröskereszt

Aero Fit Dance – fitness bemutató

Közös torna – Kovács Csilla gyógytornász

Salsa táncbemutató és közös tánc a Dolce-Dance tánciskolával

 

Támogatók:

Médiapartnerek:

Galéria